onsdag 25 mars 2015

Lite mänsklighet.


Ute på en lång, kall och blåsig promenad i #mittsölvrsborg, för att rensa tankarna. Kan bara konstatera att det är svårt att alltid vara proffesionell. Ibland tar helt enkelt känslorna över. 

Men det är väl det som kallas att vara mänsklig. Och något annat vill jag inte vara. Dessutom är jag väldigt bra på att vara just mänsklig.


lördag 7 mars 2015

Plåster på såren.

Efter fem timmars jakt efter kläder till begravningen på fredag, utan framgång, fick det bli lite inredning som plåster på såren. 

Inget märkvärdigt. Jag är för snål att lägga pengar på dyr inredning, när det i ganska stor utsträckning går att hitta inredningsdetaljer som ser dyra ut fast det kostar lite. 

Ska det kosta ska det vara genomtänkt, och hålla längre än modets svängningar. 

Igår och idag blev det lite detaljer till badrummet. 


Skåpen ska snart få flytta ner på den lilla toaletten, till förmån för något annat. Har inte bestämt mig för vad än, men förvaring måste vi ha. 


Igår köpte jag korgen på Anto:s i Hällevik för 79 kr. Har inte varit där på evigheter, men de hade allt lite smått och gott som föll i smaken. Blir nog några turer dit. 

Idag inhandlade jag tvålpumparna på EKO för 25 kr styck. Äppeldoft i ena och lavendel i den andra. Tycker flaskorna är jättetrevliga. 

Tillsammans med några badlakan och ett gammalt fynd från second hand, innehållande sten och snäckor från Israel, blev det något trevligt att titta på. 

fredag 6 mars 2015

Svårt beslut

Jag kan ha varit i tjugoårsåldern. Jag och vännen Maria skulle på ett summercamp nere i vackra Skanör, Falsterbo. Sedan dess har jag alltid velat återkomma. 

Året var 2007. Vi var i Trelleborg och campade med familjen och hade siktet inställt på Falsterbo efter vistelsen där. Efter en dagstur till Malmö gjorde vi en avstickare för att checka läget. 

Vi hamnade i ett slagfält, Falsterbo horseshow. Mellan campingen och stranden, som vanligtvis var böljande små kullar med växande vass, avlöste festivaltältet varandra och man fick ha bra koll på vart man satte fötterna. 

Idyllen var förstörd och vi tappade lusten att åka dit. 

Veckan fick mot sitt slut och ett beslut måste fattas. Ett svårt beslut. 

Andra tjatade om att komma till Öland. Men dryga 30 mil i bil med husvagn bak och ganska små barn kändes sådär. 

Till sist blev ändå valet att åka. Det kändes märkligt att passera Sölvesborg på vägen.... 

Öland har sen tagit en stor plats i våra hjärtan. Våra smultronställen, raukarna nya vänner, platsen där barnen lärt sig cykla. Det är många minnen! 

Preliminärbokningen måste bekräftas idag! Beslutet är taget. 

Det känns jättekonstigt att vi inte ska till Öland i år! En sorg på sätt och vis. 

Anledningen är inte att vi inte vill, utan att vi i år får göra ett val. Ska man va på Öland ska det absolut vara vecka 30. Det är då gamla och nya vänner möts och har sjukt roligt ihop.  I år går det inte! Mathilda ska befinna sig i Mariestad då, på läger med sina kusiner. 

Så, i år ska vi istället njuta av allt det som Västkusten har att erbjuda. Inte bara på en vecka, utan minst två. Smögen, en annan favorit och Solviks camping är given! Men vad mer som väntar är under forskningsstadiet. 

Vecka 30 blir det camping vid Vänerns strand i Mariestad, så vi finns i närheten av Mathilda. 

Öland kommer att vara saknad, men jag tror att Västkusten är bästkusten och som definitivt kan leverera det jag eftersöker på min semester. Sol, bad, natur, lugn och ro, grille, långa promenader, spelkvällar med familjen och mycket mer. 


torsdag 5 mars 2015

Sjubent spindel!

Känslan som uppstår när man ligger i dvala efter en snooze på väckarklockan och känner att det kryper på armen. 

Man slår till och ser ETT spindelben på handen och kan sen inte hitta resten någonstans i sängen!

Någonstans springer en sjubent spindel omkring i mitt hus!! 

måndag 2 mars 2015

Sömn A och O

Vaknar med känslan av att man knappt hunnit somna! 


Inte konstigt att man har den känslan.