måndag 28 februari 2011

Ett avslöjande

Vilken rörig dag. Utan att gå in på detalj så satt jag på en stol, bytte stol för att den första egentligen var upptagen. Nu visar det sig att den som satt på den första stolen inte ska sitta där. Jag vill tillbaka till den första stolen, men då finns ingen som kan ta över den stolen jag sitter på i nuläget! Knepigt. När jag vet mer ska jag klargöra texten.

Jag har fått förfrågningar om vad bilden jag lade in för några dagar sedan föreställer. Så det är väl sanningens minut.

Vi eldar i vår fina kamin nästan varje dag när det är kallt ute. Det sparar oss många kronor nu när elen är så ofantligt dyr. Kaminen är av äldre modell och är därför inte begåvad med en fläkt, det har vi löst genom att sätta en i taket. Eftersom den snurrar konstant när vi eldar så har jag varken tänkt eller tittat så noga i den riktningen.

När jag skulle dammsuga för någon dag sedan kunde jag inte förstå varför det hela tiden låg nya gråa tussar på golvet. När jag av en händelse råkade sen en tuss falla från ovan som en snöflinga, drogs min blick uppåt. Där möttes jag av den syn ni ser på bilden. Ett tjockt tovigt dammlager på varje fläktvinge.

lördag 26 februari 2011

Fotbollsmamma?

Idag har Melwin spelat fotbollscup i Kristianstad. Den nya arenan var verkligen superfin! Av tre matcher blev det två vinster och en förlust.

Under de timmar jag tillbringade på cupen skulle jag komma till en insikt.

Jag är ingen fotbollsmamma.

Visst engagerar jag mig i min son och hejar, jag hejar kanske lite mer än andra mammor till och med, men...

Till skillnad mot fotbollsmammorna så hade jag inte packat ner en matsäck värdig en kung. Några bananer han jag trycka ner i väskan innan vi gick hemifrån. Till skillnad mot fotbollsmammorna som bär sina söners utrustning, fick mannen och sonen dela på bördan. Till skillnad mot fotbollsmammorna som satt klistrade i sina stolar cupen igenom, gick jag en kort runda på stan med Mollie. Sist men inte minst behåller jag mina vanliga kläder på mig och även om fotbollsmammorna såg ut att helt vanliga kläder dom också, så skulle det inte förvåna mig om träningsoverallen fanns under till.

Mitt i natten.

Klockan står på 04.30.

En del skulle kalla det tidig morgon. Jag tycker det är mitt i natten.

Kan inte sova, något som händer allt oftare. Det blir så klart tröttsamma följder. Vill ju inte väcka de andra så då passar det ju bra att blogga lite.

På eftermiddagen igår for vi till Kristianstad för att göra diverse inköp. Melwin som spelar cup idag, var i behov av nya fotbollsskor. Lite annat smått och gott inhandlades på Lindex, bland annat prisvärda byxor till de stora barnen. Jag kan inte förstå hur de kan växa så. Till Mollie fyndade jag en alldeles bedårande röd klänning som hon dansade loss i till de sista tonerna av Let´s Dance. Det allra bästa dansnumret!

Min älskade pappa fyllde 57 år igår. I samband med detta var min syster nummer två, Heidi, med familj på besök. Vi mötte upp övriga familjen på restaurang Thai Kong, kan verkligen rekommenderas om ni bor i närheten av Kristianstad. Fyra små rätter bjöd på många fantastiska smakupplevelser.

Nähe, ska kanske krypa tillbaka till sängen och se om jag kan somna om ett par timmar innan klockan ringer.

Natti, Natti!!

fredag 25 februari 2011

Vad kan det vara??


Kom med en kvalificerad gissning!

Det e´ mycket nu!

Jag har mycket att göra! Hade tänkt att ligga steget före eftersom hela helgen är fullbokad med cup, årsmöte och kyrka! Bäst att ta tag i det då och inte sitta här och knappa på tangentbordet.

torsdag 24 februari 2011

Eldar för kråkorna!

I ett desperat försök att hjälpa våren och värmen att komma hit, satte jag igång en brasa i utegrillen. Sen passade jag så klart på att använda värmen från grillen till att laga dagens middag. En klassisk sportlovsmiddag skulle man kunna säga.

Grillen full av hamburgare.

En god kombination, som slank ner. Bara tofsen som fattas!


Hur gott det än må vara så finns det en baksida med utegrillning. JAG STINKER!! Inte svårt att gissa att det blir sanering nu.

Lilla Trollunge!!!!

Fem barn av sex är jätteengagerade med Wii. Mamman försöker samtala med sin kära syster via Skype. Vart är den lilla trollungen?!??!

Det är alldeles tyst! Inget svar när man ropar! MOLLIE!!! Till sist hittar mamman en supernöjd liten Trollunge i storasysters rum. Ett pennskrin, ett öppet pennskrin. Många pennor, många fungerande pennor.

Ett vackert konstverk, eller kanske bokstavsträning... en massa streck med en massa röda prickar över.... iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

En NÖJD Mollie!!! JA!!!

onsdag 23 februari 2011

Vilket trassel!

Lämnade Mathilda och Melwin på bion men blev lite fundersam när flera besökare vände i dörren. Efter en stund kom de ut med hängande huvuden.
FULLBOKAT.

Så klart blir de besvikna, men då har vi en alldeles underbar biograf som sätter upp lapp om extraföreställning klocka 16.00 och där hade vi turen att knipa de två sista platserna!

En god morgon

Efter en relativt god nattsömn vaknade jag klockan nio i morse. Känner mig faktiskt utvilad. Jag har så klart hört hur det skramlat på nedervåningen men kunde inte ana vad som väntade mig.

Först i trappan får jag en ledtråd...

....och kommer ner till en köksö full av valmöjligheter.

Efteråt dukade Mathilda och Melwin av och sattes in i diskmaskinen. Vilken service!!

Sportlovets tredje dag. Igår blev det inte mycket genomfört. Idag väntar bio för de stora barnen, Trassel.

tisdag 22 februari 2011

Prickigt värre

...en prick ....två prickar .... många prickar.

När vi ändå håller på med en massa sjuka kan vi ju ta lite till..... så lite vattenkoppor kan väl vara på sin plats. Det är inte överdrivet mycket koppor och allmäntillståndet är helt ok..... på dagarna! Natten har varit mindre roligt. Efter att ha avverkat varje inredningsprogram på tv under natten så kunde jag och Mollie krypa tillbaka till sängen vid halv fem tiden i morse. Halv tio invaderades huset av de båda grannbarnen och det blev fullt ös i huset. En kvart senare skickade jag samtliga barn mellan 7-11 år tillbaka till grannen.

Det blir en seeeg dag idag. För övrigt bloggens 1-årsjubileum!! Får återkomma med mer om detta senare.

måndag 21 februari 2011

Växjövisit

Har varit tur och retur i Växjö med barnen för att umgås med söstra mi. Packade lätt och åkte igår eftermiddag. På kvällen blev det mys med tacos och gott och så lååånga samtal medans disken röjdes undan. Verkligen kvalitetstid.

Idag har vi promenerat till centrala Växjö och shoppat lite och så klart tillfredställt barnen med McDonalds. Det tystade en smått uppgiven Melwin som tyckte det var ytterst orättvist att han var ensam kille och fick plågas med att gå i "tjejaffärer".

Väl tillbaka blev det en liten fika innan det var dags att vända hemåt igen.

lördag 19 februari 2011

Man kan inte ta något för givet.

Ett telefonsamtal fick mig att släppa allt för en stund. Det blev en stund av eftertänksamhet.
Man kan inte ta något förgivet.

Man föds, man lever och någon gång tar livet slut. Ibland får man veta hur lång tid man har kvar. Hur hanterar man det och hur förvaltar man den tid man har kvar på bästa sätt? Ibland händer det att livet tar slut plötsligt, när man minst väntar sig det.

När samtalet kom om parentation på morgondagens gudstjänst väntade jag mig att någon av de underbara äldre lämnat jordelivet, så var det inte.

Samtidigt som jag kan känna en sorg över att någon dött, i min mening för tidigt, tröstar min tro mig. Min tro på den eviga himlen som väntar. Det tröstar mig att Alf också hade den vissheten.

Mina tankar finns hos hans familj.

Snabba frukostbullar.

Snabba frukostbullar

12 stycken

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl linfrön
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl flytande fett
2–2 1/4 dl lättmjölk

Ugn: 250º

Gör så här:
1. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt fett och mjölk.
2. Rör om och skrapa ned degen på mjölat bord. Forma till en längd och dela den i tolv bitar.
3. Forma bitarna till runda bullar och lägg på en papperstäckt plåt.
4. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda bullarna i ca 12 minuter.

Servera bullarna direkt eller lätt avsvalnade. Bullarna kan frysas.

Lördagsmorgon.

Blå himmel, inte ett moln syns. Solen lyser starkt. Det blir säkert en vacker dag idag.

Ska försöka få med hela familjen ut när alla morgonbestyr är gjorda. Det kan nog ta lite tid för mannen har jobbat nattskift och har svårt att ställa om till övriga familjens dygnsrytm. Ska fixa lite snabba frukostbullar. Det brukar uppskattas med nybakat när vi har hela familjen samlad kring frukostbordet.

I övrigt är det lite packning som gäller idag . Efter kyrkan imorgon bär det av till...........

fredag 18 februari 2011

Lite förändring.....

Man måste våga lite här i livet.

Nu har jag läst en hel massa inlägg och forum om sulkys. Det är så mycket information, ros och ris så man vet varken ut eller in. En djungel skulle man kunna säga kortfattat.

Efter besöken i barnvagnsaffärerna lutar det än mer åt Kronans sulky. Teutonia Timmy utgår som vagn och ersätts av Teutonia Junior, säkerligen en dyrare historia eftersom den är en nyhet. Den fanns inte att beskåda i butikerna ännu.

Som många i bloggvärldar och forum påpekat så är den stora nackdelen med Kronan att den inte finns hos återförsäljare till att klämma och känna på. Över lag verkar det ändå som de flesta är supernöjda med vagnen, så det borde inte vara så att man köper grisen i säcken. Man måste ju våga lite här i livet, eller hur. Några klick borta så ska snart vagnen vara beställd.

torsdag 17 februari 2011

Bye Bye Brio.

§Ledig dag idag. Sovmorgon ända till klockan sju! Vilken lyx va?

De stora barnen är skjutsade till skolan. Mollie och jag såsar här hemma innan det är dags att åka en tur till Kristianstad. Vi har äntligen fått Briovagnen såld och det är dags att hitta något mindre. Har kikat runt på internet en hel del och jag har fastnat för Kronans sulky. Är dock lite tveksam till andrahandsvärdet. Det finns nästan ingenting att göra jämnförelse med eftersom de är ganska nya i barnvagnssvängen.

Annars är det nog en Teutonia Timmy som ligger på lut. Ett säkert kort, men dyrare. Vi får hoppas att barnvagnsaffärerna har något bra erbjudande idag.

söndag 13 februari 2011

Anonym i småstaden?

Jag bor i en liten stad. Jag har inte bott här hela mitt liv och har många gånger tänkt att eftersom jag inte haft min skolgång i denna lilla stad är jag ganska anonym. Visst är jag känd, ibland välkänd i mindre kretsar, men känd i stan är jag väl inte....eller?

Jag känner någon, som känner en annan, de samtalar.... Mina systrar har andra vänner än jag och alla dessa vänner vet att mina systrar har en storasyster som heter Elaine osv. Det blir lite som ringar på vatten. Således kan jag inte säga att jag är helt anonym i småstaden. Många vet vem jag är.

Det är intressant att trots att jag inte känner alla människor där jag bor så vet väldigt många människor vem jag är och vad jag gör och har gjort.

Nu ska jag vända på innehållet. Jag vet också vem många är, både på nära håll och bortom mina egna kretsar och jag får på omvägar veta saker om dom. Ibland är det saker som de inte vill att jag ska veta om och de ger därför sken av att allt är bra, fast det egentligen är tvärtom.

Jag önskar att jag hade modet att konfrontera dessa människor och fråga vad de håller på med, men oftast blir det ett "Hur mår du?" med ett svar som innehåller en massa dåliga ursäkter och som undviker sanningen.

Jag blir så förtvivlat ledsen över människor som jag bryr mig om visar upp en fasad.

PAUS

Vad är pausknappen???

Skulle verkligen behöva en sådan just nu. Vill hinna med så mycket, men tiden räcker inte till.

lördag 12 februari 2011

Varning för känsliga tittare.

En trött mamma samlar sina sista krafter för att blogga lite innan hon stapplar till sängs. Efter allt kalasande var jag tvungen att bege mig ut ur huset. En uppfriskande kvällspromenad gjorde att jag piggnade till lite grann och huvudet klarnade, men efter en stund i soffan med melodifestivalen blev jag aningen såsig igen.

Kalaset var en succé! Mathilda var så nöjd med allt och kompisarna tyckte det var jättekul! Då får man väl klappa sig lite på axeln. Värt all möda kan man väl säga.

Trots oerhört äckliga associationer åt alla med god aptit. Ni får avgöra själva vad ni tycker, men en varning för känsliga tittare utfärdas!!!

Gröna maskar.

Spettade fingrar

Bajskorvar serverade i Mollies blöja.

Avhuggna fingrar

Avslutningsvis...

Diaré serverad i hundbajspåse.

Äckelfest

God morgon.

Grabbarna sover fortfarande medan vi tjejer sitter nedkrupna i soffan framför DisneyChannel. Blir snart att ta tag i dagens innehåll. frukost, städ och sen förberedelse inför Mathildas äckelfest.

Det har varit ett önskemål sen hon såg detta inslag på Philofix, att få ha detta tema på sitt kalas. Så i eftermiddag ska det göras spagettimaskar, korvfingrar, mandelmassafingrar, bajskorvar, diaré och spya. Visst låter det inbjudande!! NOT, men ungarna älskar det och det är ju huvudsaken.

torsdag 10 februari 2011

Nu så...

Då har jag äntligen en liten lucka i en annars galet fullbokad vardag.

Det har hunnit hända en hel del sen jag skrev sist och jag ska försöka att inte bli långrandig.

Mannen har hunnit med att bli 37 år. Firat i all enkelhet. Mathildas försenade äckelfest har flyttats fram en helg i taget, men nu verkar det som att det ska kunna bli av i helgen. Mycket uppståndelse kring detta. Anledningen till inställda uppdrag och upptåg är att Mollie återigen blivit sjuk. Ännu en öroninflammation med sprucken trummhinna denna gången. Det har tagit mycket kraft och energi från oss alla, men nu är hon efter en pencilinkur fit for fight igen.

Sist men inte minst så har jag idag fått svart på vitt att jag fått jobb terminen ut!!!
*LYCKA*
Ni minns kanske att jag blev högskolestudent för ett tag sedan. Det varade bara en dag! Rektorn från skolan jag jobbade på ringde samma dag som jag började högskolan och erbjöd mig jobb från och med kommande måndag. Fram tills dess har jag fortsatt på det vikariatet jag gått på sedan skolstart. Kan ni förstå vilken lättnad det är att veta vad man ska göra varje morgon när man stiger upp!! TJOHOOOO!!!

Nej, nu ska jag kika in hos er och orientera mig i allt jag missat!

KRAM

söndag 6 februari 2011

Kommer igen, imorgon....

Har massor jag skulle kunna skriva om, men det får vänta tills imorgon.